01 februari

Subsidie elektrische bestelbus in 2021

Duurder.
Er komt een nieuwe subsidieregeling om de aankoop van elektrische bestelbussen te stimuleren. Omdat elektrische bestelbussen duurder in de aanschaf zijn, kunt u hiervoor als ondernemer vanaf het voorjaar 2021 maximaal € 5.000 subsidie krijgen.

Het moet dan gaan om de aanschaf of lease van een nieuwe uitstootvrije bestelbus. De subsidie bedraagt 10% van de nieuwprijs met een maximum van € 5.000. Daarnaast kunt u ook gewoon profiteren van de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en Milieu-investeringsaftrek (MIA). Voor deze laatste regeling moet u uw investering wel tijdig aanmelden bij RVO.nl.

Voorwaarden.
De schone bestelbus moet een minimale actieradius van 100 kilometer hebben. Er komt per bedrijf een maximum aan het aantal bestelbussen waarvoor subsidie mag worden aangevraagd. Bij doorverkoop van de bestelbus binnen drie jaar moet de verkregen subsidie deels worden terugbetaald. Deze nieuwe regeling loopt tot en met 2025. Let op. Zodra het plafond van € 22 miljoen bereikt is, kunt u in 2021 geen aanspraak meer maken op deze subsidie. U moet er dus snel bij zijn!

Stel de aanschaf van een elektrische bestelbus nog even uit. Zo kunt u profiteren van een nieuwe subsidieregeling die in het voorjaar van 2021 zal worden ingevoerd.

Gelezen 41 keer Laatst aangepast op maandag, 01 februari 2021 17:46

Administratiekantoor Heling in het kort

Vele jaren ervaring in de administratieve branche bij bedrijven en particulieren zorgen voor een duidelijke maar vooral persoonlijke manier van administratie verwerken.
Eenvoudig en doeltreffend. Kantoor aan huis en dus lage overheadkosten zorgen voor vriendelijke prijzen.

Contact

  • Molenakkers 23
    9411 NR
    Beilen

  • 0593 52 60 34
    06 41 78 41 09

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.