14 februari

Vanaf 1 juni 2023 niet meer belasting betalen via de vertrouwde acceptgiro

De Belastingdienst stuurt sinds kort nieuwe betaalinformatie mee bij een beschikking. Waarom is dat en wat staat er eigenlijk in deze betaalinformatie?

acceptgiro stopt per 1 juni 2023

Betaalinformatie van de Belastingdienst ontvangen?
De Belastingdienst is vanaf december 2022 gestart met het meesturen van nieuwe betaalinformatie. De reden hiervoor is dat de Belastingdienst per 1 juni 2023 definitief stopt met het meesturen van acceptgiro’s. Deze acceptgiro’s worden nog steeds gebruikt om te betalen of om het betalingskenmerk te achterhalen. Het meesturen van de betaalinformatie loopt hierop vooruit.

Hoe dan wel betalen vanaf 1 juni 2023?
Vanaf 1 juni 2023 kan er alleen nog maar betaald worden met automatische incasso, mobiel- of internetbankieren of een overboeking via de bank.

Wat staat er in deze nieuwe betaalinformatie?
In deze nieuwe betaalinformatie staat alles wat nodig is om te kunnen betalen zonder acceptgiro. De belangrijkste zaken lopen we even door. Waar gaat het over?

 • Informatie over de afzender. Onder andere uw kenmerk en het aanslagnummer. Belangrijk als u over de aanslag wilt communiceren met de Belastingdienst.
 • Betalingswijze. Vaak moet u het bedrag in één keer betalen, maar soms valt er te kiezen uit termijnbetalingen en automatische incasso.
 • Blauw blok met betaalinformatie. De belangrijkste informatie, zoals het bedrag, het rekeningnummer, het betalingskenmerk en de datum dat het bedrag op de rekening bijgeschreven moet zijn.

Oplichters worden steeds gehaaider.
Vermoedt u dat een aanslag niet echt is, check dan het bankrekeningnummer op de website van de Belastingdienst.

 

Bron: tipsenadvies.nl

 

Gelezen 46 keer Laatst aangepast op dinsdag 14 februari 2023 15:17

Administratiekantoor Heling in het kort

Vele jaren ervaring in de administratieve branche bij bedrijven en particulieren zorgen voor een duidelijke maar vooral persoonlijke manier van administratie verwerken.
Eenvoudig en doeltreffend. Kantoor aan huis en dus lage overheadkosten zorgen voor vriendelijke prijzen.

Contact

 • Molenakkers 23
  9411 NR
  Beilen

 • 0593 52 60 34
  06 41 78 41 09

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.