Print deze pagina
27 september

Langer de tijd voor aangifte eindheffing WKR

Werkgevers krijgen langer de tijd om aangifte te doen van de eindheffing van de werkkostenregeling (WKR). Dat staat in het Belastingplan 2020 dat gepresenteerd is op Prinsjesdag. Nu moet de aangifte nog in het eerste tijdvak van het volgende jaar binnen zijn.

Als een werkgever de vrije ruimte overschrijdt, moet hij daarover 80% eindheffing betalen. Op dit moment moet hij die eindheffing uiterlijk tegelijk met de eerste aangifte van het volgende kalenderjaar aangeven en betalen. Daar komt verandering in. In het Belastingplan 2020 staat dat werkgevers per 2020 een aangiftetijdvak langer de tijd krijgen om de eindheffing WKR aan te geven. Ze hebben dan dus tot en met het tweede aangiftetijdvak van het volgende kalenderjaar de tijd.

Twee keer zo lang de tijd
De wijziging komt voort uit een evaluatie van de WKR, waarin werkgevers aangaven dat ze de aangiftetermijn voor de eindheffing te kort vinden. Door de termijn twee keer zo lang te maken, hebben werkgevers meer tijd om de verschuldigde eindheffing vast te stellen. De maatregel is één van de maatregelen uit het Belastingplan die de WKR voor werkgevers makkelijker uitvoerbaar moeten maken.

 

Bron: Tipsenadvies

Gelezen 926 keer

Gerelateerde items (op tag)